Text uveřejněný na tomto webu se nemusí shodovat s názory zaměstnavatele Tesco Stores ČR a.s., nebo případně dalších stran. Jsou zde uveřejněny svobodné názory odborové organizace, jejich členů a zaměstnanců společnosti v souladu s čl. 17 Listiny základních práv a svobod, platnými právními předpisy a Ústavou ČR. Rada NOT i Rada odborové organizace si vyhrazují právo odstranit nebo nezveřejnit texty s urážlivým, rasovým, diskriminačním či vulgárním podtextem, stejně jako texty či reklamní odkazy nesouvisející s obsahem a účelem těchto stránek.

UPOZORNĚNÍ pro zasílání obchodních sdělení a telemarketing:
Není dovoleno a je zakázáno zasílat jakákoli nevyžádaná obchodní sdělení na kteroukoli e-mailovou adresu uveřejněnou na tomto webu nebo využívat jakékoli uvedené telefonní kontakty pro účely telemarketingu, výzkumů trhu nebo nabídku služeb. Nevyžádaná obchodní sdělení zaslaná na kteroukoli zde uveřejněnou e-mailovou adresu nebo uskutečněný pokus o telemarketing, výzkum či obchodní nabídku na jakékoli níže uvedené telefonní číslo, budou bez dalšího upozornění řešena podáním podnětu pro zahájení správního řízení k příslušnému správnímu úřadu (ÚOOÚ) pro porušení příslušných právních předpisů a směrnicí GDPR.

úterý 20. srpna 2013

Blesková zpráva: Čekají nás předčasné volby

Dnes v cca 17:20 hodin si vyslovením "ANO" 140 poslanců Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky odhlasovalo návrh dolní komory Parlamentu na její rozpuštění. K rozpuštění bylo třeba ústavní většiny 120 hlasů a ODS zůstala se svou "křehkou" a rozpadlou koaliční 101 "drtivě" poražena. Sama (její poslanci) při hlasování opustili jednací sál. Zemi čekají na podzim předčasné volby do Polanecké sněmovny, po kterých volal i nespokojený český národ díky vládní krizi, sociálním nejistotám, nespokojenosti, chudobě a aférám a trafikám ve vysoké politice či vládních kruzích.

Nyní prezident vyhlásí termín nových  - "předčasných" voleb tak, aby se konaly do 60ti dnů. Pravděpodobně se uskuteční ve dnech 25. a 26. 10. 2013.

Poprvé ve své novodobé historii, bude země do ustavující schůze nové Sněmovny bez poslanců dolní komory Parlamentu. Sněmovna přestane po rozpuštění prezidentem republiky plnit svou zákonodárnou funkci, nebude předkládat návrhy zákonů ani je projednávat či schvalovat. Částečně ji v legislativě nahradí Senát a úřednická Vláda premiéra Rusnoka v demisi. 

Poslanci se tímto dnem stanou obyčejnými občany s "tučným" odstupným, avšak bez poslanecké imunity, za kterou se doposud schovávali. Rozpuštění Polanecké sněmovny bude zřejmě dobrou zprávou i pro státní zastupitelství, které nemusí žádat Poslaneckou sněmovnu o vydání poslanců.

Poslední zákony odejdou do Senátu podle vyjádření místopředsedy dolní sněmovny Parlamentu Lubomíra Zaorálka ve středu 21. srpna 2013.

-red-

čtvrtek 8. srpna 2013

Bleskově: Národ vyhrál. Sněmovna se prý rozpustí příští týden

Schůze k rozpuštění Sněmovny má být příští týden, přesný termín zatím její vedení nestanovilo. Žádost o svolání schůze chtějí ještě dnes společně podat ČSSD, TOP 09 a KSČM, řekl po jednání vedení dolní komory Parlamentu ČTK a portálu iDnes.cz, předseda komunistických poslanců Pavel Kováčik. K žádosti se podle něho případně připojí i Věci veřejné. Český lid tedy vyhrál nad politickými parazity a chamtivci. Novou Sněmovnu a další směr naší země, a s tím související sociální jistoty, si budeme moci zvolit zřejmě už v říjnu nebo listopadu.

red.